europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Дали го поставивте вашиот 2FA за Europass?

Ако веќе сте го поставиле процесот на најавување во два чекора, тогаш кликнете на копчето подолу за да отидете на вашата сметка на Еуропас.

No

Сè уште немате 2FA? Што треба да направите?

                                                   И 

  • Преземете ја апликацијата за најавување во ЕУ на вашиот телефон или таблет (IOS или  Android). 

                                                     ИЛИ

  • Поврзете го вашиот eID (електронски ID) со вашата сметка за најавување во ЕУ, кликнете на Поврзи го мојот eID. Оваа опција може да ја поврзе вашата национална електронска лична карта со вашата сметка за најавување во ЕУ.*

Завршете го процесот според чекорите објаснети  во документот со упатства  или  погледнете го видео туторијалот

 

* Оваа опција е достапна само во одредени земји на ЕУ. Ако веќе ја користите оваа опција, не е потребно дополнително дејство.

yes button
No button