europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Acreditări digitale Europass

Acreditarea digitală Europass este un fișier electronic, emis de instituția în cadrul căreia ați studiat. Aceasta descrie calificarea dumneavoastră și poate include, de asemenea, informații privind cursurile, notele, proiectele și alte realizări.

De multe ori, dacă doriți să studiați, să lucrați sau să faceți voluntariat, trebuie să le prezentați angajatorilor, instituțiilor de învățământ și altor părți interesate o dovadă a calificărilor și realizărilor dumneavoastră. Acesta poate fi un proces dificil, în special dacă doriți să vă mutați în altă țară pentru a beneficia de o nouă oportunitate.

Acreditările digitale Europass vă permit să obțineți și să partajați, în mod simplu și eficient, diplome, certificate și atestate digitale emise de instituțiile de învățământ și formare.

Instituția în cadrul căreia ați studiat poate elibera o diplomă sau un certificat Europass digital.

Puteți cere ca fișierul electronic să fie transferat în portofelul dumneavoastră din biblioteca Europaas; sau puteți cere să vă fie trimis direct dumneavoastră prin e-mail sau la o altă locație. Acreditarea digitală Europass este un fișier valoros - asigurați-vă deci că se află întotdeauna într-un loc sigur.

 

De ce am nevoie de o acreditare digitală Europass?

Puteți partaja acreditarea dumneavoastră digitală Europass cu angajatorii, instituțiile de învățământ și de formare profesională sau cu alte organizații care au nevoie de informații cu privire la calificările dumneavoastră. În momentul în care vizualizează acreditarea, entitățile interesate vor putea să verifice automat dacă o calificare este reală și dacă vă aparține dumneavoastră și vor înțelege mai bine ce competențe și experiențe dețineți. Asigurați-vă întotdeauna că puteți identifica persoana care are acces la acreditarea dumneavoastră. Dacă ați ales să înregistrați acreditările în biblioteca dumneavoastră Europass, le puteți partaja pe o anumită perioadă de timp.

Sistemul de acreditări digitale Europass este gestionat de Comisia Europeană și este gratuit și sigur.

Comisia Europeană a început să colaboreze cu statele membre ale UE și cu alte țări în cadrul unui proiect-pilot privind acreditările Europass digitale. Vă puteți număra printre primii absolvenți care vor primi diploma sau certificatul sub formă de acreditare digitală Europass.

Instituția dumneavoastră vă va informa în acest sens. Ne puteți contacta dacă aveți întrebări cu privire la acreditările digitale Europass.

Smiling young woman showing her mobile phone